Documentul verificat de o instituție independentă oferă vizibilitate completă asupra impactului de mediu pe parcursul întregului ciclu de viață al generatoarelor Kohler.

Kohler Power Systems, parte a Kohler Energy, a publicat prima declarație de mediu certificată pentru un grup electrogen în piețele de aplicații critice, oferind clienților informații despre impactul de mediu al produselor KD Series™ pe întregul ciclu de viață. Documentul bazat pe date concrete sprijină deciziile de achiziție mai responsabilă și ajută utilizatorii finali să implementeze strategii de reducere a emisiilor de carbon în tranziția către net zero.

Gamă certificată

Declarația de mediu – sub forma unui PEP ecopassport® – a fost inițial emisă pentru generatorul KD3750-F ca produs de referință, dar datele de bază vor fi extrapolate pentru a calcula impactul de mediu al altor generatoare din familia K175 Series, de la KD2000 la KD4500. Un PEP este o declarație de mediu de tip III conform standardului ISO 14025, oferind informații cuprinzătoare despre impactul de mediu în fiecare etapă a ciclului de viață al unui produs.

Generatoarele KD Series™ sunt concepute pentru a oferi energie critică în aplicații precum centrele de date, spitale și stațiile de tratare a apei. Deși PEP ecopassport® acoperă în acest moment doar generatoarele fabricate în Franța, Kohler Energy plănuiește să introducă declarații de mediu similare pentru produsele fabricate în SUA.

“Publicarea primei declarații de mediu pentru un grup electrogen pentru misiuni critice este un pas crucial în strategia noastră de sustenabilitate pe termen lung,” spune Charles Hunsucker, Președinte al Power Systems la Kohler Energy. “Informațiile transparente și standardizate din document oferă clienților de generatoare vizibilitate completă asupra impactului de mediu al echipamentelor din gama KD, de la KD2000 la KD4500 – permițându-le să ia decizii informate de cumpărare ca parte a strategiilor de reducere a emisiilor de carbon. Kohler Energy este primul producător care publică o declarație de mediu pentru un grup electrogen în piețele critice, subliniind leadershipul nostru în tehnologiile durabile.”

Declarația de mediu

Declarația de mediu oferă date detaliate despre impactul de mediu al activităților precum extracția materiilor prime, fabricarea, distribuția, instalarea, utilizarea și sfârșitul de viață al generatoarelor KD Series™. Metodologia de evaluare a ciclului de viață a implicat colaborarea Kohler Energy cu furnizori cheie pentru a colecta informații despre consumul de energie, emisiile, utilizarea resurselor și alți parametri relevanți. Declarația de mediu a fost apoi verificată de părți terțe independente pentru a asigura acuratețea și conformitatea cu standardele.

Analiza ciclului de viață a generat câteva perspective revelatoare. A arătat că un generator KD3750-F cu motor cu combustie internă este compus din peste 94% metale reciclabile și la construcția sa nu s-au utilizat materiale rare precum litiu, nichel, mangan sau cobalt (în bateriile electrice). Analiza a indicat și beneficiul de mediu al utilizării combustibililor regenerabili precum HVO.

Măsuri concrete pentru un viitor sustenabil

Publicarea primei declarații de mediu face parte dintr-o strategie mai largă de sustenabilitate a Kohler Energy, care include îmbunătățirea eficienței generatoarelor în timp ce investește în tehnologii cu emisii zero. De exemplu, întreaga gamă de generatoare diesel pentru misiuni critice de la Kohler Energy este compatibilă cu HVO, care este fabricat integral din materii prime de origine biologică, inclusiv uleiuri vegetale, uleiuri reziduale, uleiuri reziduale și grăsimi animale. Comparând ciclurile de viață de la fosil la electricitate ale motorinei clasice și ale combustibililor regenerabili, HVO poate ajuta la reducerea emisiilor de carbon cu până la 90% fără a fi nevoie de modificări.

Între timp, Power Systems a lansat și Conscious Care™, un nou program de întreținere a grupurilor electrogene care include mai multe protocoale de întreținere pentru a ajuta clienții să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și amprenta de carbon. În plus, Power Systems a lansat primul său sistem de alimentare cu celule de combustie pe bază de hidrogen, o celulă de combustie cu membrană electrolitică solidă de 100 kW folosind hidrogen verde pentru aplicațiile de back-up și reducerea vârfurilor de consum.

“Rămânem angajați să oferim o gamă diversă de soluții de alimentare și strategii care să răspundă nevoilor variate ale clienților noștri pe măsură ce aceștia fac tranziția către net zero,” adaugă Charles Hunsucker.

Click – prezentare video (Youtube)

Aflați mai multe informații despre acțiunile Kohler pentru un viitor sustenabil: sustainablefuture.kohlerpower.com

Click – explorează gama completă de grupuri electrogene Kohler